Protest boomkap St. Jacobsstraat

Geacht college,
In de gemeentebeichten dd 27-12-2012 meldt u een aanvraag voor het kappen van een boom ter plaatse van St. Jacobsstraat 1 (HZ_WABO 12-19634).

Het Wijk C-Komitee dient bij deze een zienswijze tegen het verlenen van een kapvergunning in. De reden voor de kap is in de aanvraag voor de vergunning vaag omschreven. Er lijkt een relatie te bestaan met het bestemmingsplan “Hoek Lange Viestraat-St. Jacobsstraat”. Bovendien wordt aangegeven dat de bushalte waarop de boom staat zal verdwijnen en dat het profiel van de straat zal veranderen.

Waarom de boom daardoor moet verdwijnen is onduidelijk; immers het nieuwe wegprofiel van de St. Jacobsstraat moet nog vastgesteld worden en het verdwijnen van de bushalte is geen reden de boom de kappen. De boom, een Ginkgo biloba, is al in 1986 op deze lokatie geplant en past uitstekend bij de overige soortgelijke bomen aan de overkant van de straat. Bovendien is het streven bij de herinrichting van de St. Jacobsstraat om meer bomen te plaatsen.

Kortom wij zien geen redenen de boom te kappen. Wij willen u er hierbij wellicht ten overvloede op wijzen dat niet tot kap mag worden overgegaan binnen een periode van 6 weken nadat de termijn van een bezwaarschrift is gestart.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Protest boomkap St. Jacobsstraat

  1. Herbert Boland schreef:

    Graag wijzen we het Wijk C Komitee erop dat er recentelijk een kapvergunning is aangevraagd voor circa 35 bomen langs Catharijnesingel, Paardenveld en Amsterdamsestraatweg. Bewoners van Wijk C hebben zich altijd ingezet voor onderhoud van de herstelde Weerdsingel. Nu gaat de gemeente de volgende fase van het singelherstel in, in combinatie met een reconstructie van knooppunt Paardenveld als gevolg van een nieuw verkeersplan. We hopen dan het Komitee de blik naar buiten gericht wil houden en ook de plannen rondom dat plein en de Daalsetunnel op de voet wil volgen en aan de bel trekken als men vermoed dat daar bomen zonder goede onderbouwing worden gekapt.

Reacties zijn gesloten.