Asbest in Jacobsstraat

Bij de graafwerkzaamheden t.b.v. de Bijenkorf aan de St Jacobsstraat is asbest vrijgekomen. De kapotte asbest buizen liggen er al het hele weekeind zonder dat er maatregelen zijn genomen om verspreiding van het asbest tegen te gaan. De graafwerkzaamheden vinden plaats in opdracht van de gemeente Utrecht die er klaarblijkelijk totaal geen toezicht op houdt.

Boom ten dode opgeschreven

Op dezelfde plek staat ook een boom die inmiddels dankzij de werkzaamheden zo goed als ten dode is opgeschreven. Van de boom zijn de wortels zodanig gekapt dat hij bijna omvalt. Om dat te voorkomen is de boom met een “scheerlijn” bevestigd aan de graafmachine.

de boom, een Gingko Biloba, wordt in evenwicht gehouden door de graafmachine

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.