Vuurwerkopslag en verkoop in Wijk C

Er is een vergunning aangevraagd voor de verkoop en opslag van vuurwerk in de winkel van Staffhorst onderin de parkeergarage Paardenveld. Personeel van Staffhorst zegt van niets te weten en de directie van het bedrijf is uitsluitend per email bereikbaar, maar reageert niet. De eigenaar van de parkeergarage, beleggingsmaatschappij Janivo (dat weer eigendom is van Quote 500 familie De Pont), stelt zich op het standpunt dat huurders vrij zijn om te verkopen wat ze willen.

10 ton

Er worden ruimtes gebouwd waar maximaal 10 ton vuurwerk kan worden opgeslagen. Ter vergelijking: de vuurwerkramp in Enschede is in eerste instantie veroorzaakt door 0,9 ton vuurwerk, waarna de overige 177 ton de lucht in ging.

Bezwaar

Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen nog tot maandag 30 september een zienswijze indienen. Zienswijzen kunnen ook worden afgegeven op de Neudeflat, men krijgt dan gelijk een bewijs van ontvangst mee.

UPDATE: de winkel van Staffhorst is inmiddels gesloten. Op de deur hangt een briefje waarin klanten verwezen worden naar “de collega’s”.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.