Bijenkorfboom gaat om

Als Groenlinks wethouder Mirjam de Rijk er geen stokje voor steekt dan gaat de boom bij de Bijenkorf in de Jacobsstraat alsnog volgende week om. Dit terwijl de Raad van State nog steeds geen uitspraak heeft gedaan omtrent de bouwvergunning voor de uitbreiding van de Bijenkorf. Deze uitspraak is niet vóór begin december te verwachten. Zo kan het gebeuren dat de boom omgezaagd is, maar de uitbreiding, waarvoor de boom moet wijken, niet doorgaat.

Rechts de boom die gekapt gaat worden. Overigens staat de boom 2 meter uit de nieuw te bouwen Bijenkorfgevel. Men is echter van mening dat hij in de weg staat.

Schorsingsverzoek

Het Wijk C Komitee heeft bezwaar gemaakt tegen het kappen van de boom. Het Komitee kan eventueel nog binnen één week naar de rechter stappen met een verzoek de kapvergunning te schorsen tot dat de Raad van State uitspraak heeft gedaan. Het Komitee ziet liever dat Mirjam de Rijk haar groene hart laat spreken. Er wordt immers wel veel geld gereserveerd voor vergroening van de binnenstad, maar ondertussen is het bestaande groen vogelvrij.

UPDATE: omdat een harde toezegging van de wethouder, ondanks eerdere tegenstrijdige berichten, is uitgebleven, is het Wijk C Komitee naar de rechter gestapt voor een schorsingsverzoek.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.