Nog 7 bomen om vanwege Bijenkorf

Uit de tekeningen van het voorlopig ontwerp (VO) van de herinrichting van de St Jacobsstraat blijkt dat er tegenover de Bijenkorf nog eens 7 bomen weg moeten. Onderstaand het VO met daarin in geel de huidige wegrand getekend. In de tekening staan ook de bestaande 7 bomen (zwart gestippeld met grijze punt) getekend ter plaatse van de nieuwe wegrand.

Er staan 3 nieuwe bomen getekend op ca een meter van de nieuwe wegrand. Omdat er veel kabels liggen is overigens nog maar de vraag of deze nieuwe bomen (vanwege de grootte van de kluit) wel geplant kunnen worden, of het moeten héél kleine bomen zijn.

de 7 bomen die weg moeten omdat de rijbaan met 90 cm verschoven wordt

Met de herinrichting van de Jacobsstraat is een ambtelijke werkgroep van ca 10 man/vrouw al bijna een jaar bezig. De buurt heeft aangegeven juist méér groen te willen. De ambtenaren hebben gemeend dat het noodzakelijk is de rijbaan met ca 90 cm te verschuiven waardoor de 7 Japanse notenbomen omgehakt moeten worden. Overigens willen de ambtenaren om onduidelijke redenen nog 6 bomen in Jacobstraat kappen. Iedereen heeft nog tot 28 oktober de tijd om te reageren via email: overvechtcentraal@utrecht.nl

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Jacobsstraat. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Nog 7 bomen om vanwege Bijenkorf

Reacties zijn gesloten.