Waarom de bomen komen te vervallen

We hadden een week geleden ook aan de ambtenaren gevraagd waarom er zoveel bomen in de Jacobsstraat gekapt moeten worden. Het antwoord bleef lang uit, maar nadat berichten in de media verschenen kwam het antwoord alsnog. We geven een bloemlezing uit de mail waarom er zoveel bomen gekapt moeten worden.

Door het verdwijnen van het eiland (ter bescherming van de ondersteuners voor de loopbrug) en de loopbrug, ontstaat de mogelijkheid ook op dit gedeelte van de st Jacobstraat een symetrisch profiel te realiseren.

Ambtenaren willen kennelijk dolgraag een symmetrisch profiel creëren. Daarvoor moet de wegas verschuiven. Dat daardoor bomen gekapt moeten worden is niet interessant.

Door de verschuiving komen 7 bestaande bomen (westzijde) te vervallen.

Vervallen is een ambtelijke benaming voor kappen, kappen klinkt te direct en te duidelijk.

Voor een samenhangende en herkenbare boomstructuur (losgestrooid) is gekozen om in het bestaande rijtje 3 bomen te handhaven.. 4 bomen zullen hier komen te vervallen. Hiermee ontstaat er meer samenhang in straatbeeld en boomstructuur.

Voor ambtenaren zijn bomen pepernoten.

Reageren kan nog steeds: overvechtcentraal@utrecht.nl met cc naar Groenlinks raadslid Brechtje Paardekoper (b.paardekooper@utrecht.nl), Groenlinks wethouder bomen Mirjam de Rijk (m.de.rijk@utrecht.nl) en ons (info@wijkc.nl)

UPDATE: Groenlinks raadslid Brechtje Paardekooper heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld.


Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Jacobsstraat. Bookmark de permalink.