Uitspraak Bijenkorf

Vandaag is de uitspraak van de Raad van State gepubliceerd inzake de bezwaren die door het Wijk C-Komitee en Corio waren ingediend tegen het bestemmingsplan voor de Bijenkorf. Deze uitspraak komt heel in het kort hier op neer dat de gemeente Utrecht haar huiswerk wat betreft de onderbouwing van dit bestemmingsplan moet overdoen.

De onderbouwing schiet vooral tekort op het gebied van de bezoekers aantrekkende gevolgen van de uitbreiding van de Bijenkorf. Het betreft dan de daarvoor benodigde parkeerplaatsen, de gevolgen van de toename van het autoverkeer, de daarmee gepaard gaande verslechtering van luchtkwaliteit en toename van het geluid.

Deze uitspraak is precies volgens de verwachting van het Wijk C-Komitee. De uitbreiding van de Bijenkorf zal meer autoverkeer genereren dan de 98 verkeersbewegingen die door de gemeente werden voorspeld. De gemeenteraad had daar eind vorig jaar ook al haar vraagtekens bij gezet, maar de wethouders Isabella en Lintmeijer bezwoeren dat het onderbouwende onderzoek deugdelijk was uitgevoerd en zonder meer juridisch verdedigbaar zou zijn.

De gemeente krijgt 12 weken de tijd om het bestemmingsplan op deze punten alsnog beter te onderbouwen. Daarna zal de Raad van State het bestemmingsplan opnieuw beoordelen om een definitieve conclusie over goedkeuring te kunnen trekken.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.