Update vuurwerk Paardenveld

De vuurwerk-verkoop-vergunning voor verkoop van vuurwerk onderin de parkeergarage Paardenveld is op 4 december verleend. Omwonenden hebben daartegen bij de rechtbank een schorsingsverzoek ingediend. Vlak voor de zitting bij de rechtbank is gebleken dat de gemeente de termijn waarin een beslissing had moeten worden genomen heeft laten verstrijken. In zo’n geval moet de vergunning automatisch verleend worden. Er is daardoor geen enkele motivering van het besluit om de vuurwerkverkoopvergunning te verlenen.
De rechter heeft daar grote moeite mee en doet vrijdag aanstaande uitspraak.
De rechter heeft er bij de gemeente ook op aangedrongen om op korte termijn een hoorzitting te houden  zodat er eventueel ook op korte termijn een nieuw besluit (op bezwaar) door B&W genomen kan worden.

Tijdens de zitting bleek dat de gemeente niet goed was voorbereid en dat ook niet echt goed over risico’s was nagedacht. Zo beweerde de juriste bijv. dat er bij een brand in een parkeergarage, als er één auto in brand vliegt, altijd maximaal zes(6) auto’s zouden uitbranden. Een beetje googelen leverde al een brand op in een parkeergarage in Haarlem in 2010 waarbij 26 auto’s zijn uitgebrand.

interieur parkeergarage na de brand

UPDATE: de rechter heeft het schorsingsverzoek van de bewoners afgewezen

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.