Bouw Bijenkorf op laag pitje

De bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding van de Bijenkorf staan al een paar dagen op een zeer laag pitje. Het was in september nog de bedoeling dat de uitbreiding aan de kant van de Jacobsstraat in mei, dus over 4 maanden, al voltooid zou zijn. Met dit tempo lijkt daar niets meer van terecht te komen.

laagpitje

Een gedeeltelijk gestripte Bijenkorf (de isolatie is verwijderd).
Aan deze kant zou de nieuwbouw in mei al 25 meter hoog moeten zijn….

Raad van State

De Raad van State heeft met betrekking tot de bouwwerkzaamheden een tussenuitspraak gedaan. Een definitieve uitspraak is wellicht vóór de zomer niet meer te verwachten. Ondertussen vinden de bouwwerkzaamheden plaats met het risico dat alles weer afgebroken moet worden. In de tussenuitspraak stond wel vermeld dat “de rechtsgevolgen van het bestreden besluit niet in stand gelaten kunnen worden”. Met andere woorden: de rechten die ontleend kunnen worden aan de verleende bouwvergunning, dat wil dus zeggen het mogen bouwen, zijn ingetrokken. En in Jip en Janneke taal: er mag niet meer gebouwd worden. Daar lijkt nu gehoor aan te worden gegeven.

UPDATE: De Raad van State heeft inmiddels in een voorlopige uitspraak bepaald dat de Bijenkorf voorlopig door mag gaan met bouwen. De Raad van State zal later dit jaar nog een defintieve uitspraak doen over de rechtsgeldigheid van bestemmingplan en bouwvergunning.

Dit bericht is geplaatst in Bijenkorf. Bookmark de permalink.