Muziekpaleis lekt ook naar buiten toe

Vorige week kwam naar buiten dat het Muziekpaleis intern lekt van zaal naar zaal. Uit meetrapporten die nu, na veel aandringen, door de gemeente zijn vrijgegeven blijkt dat het Muziekpaleis ook flink wat geluid naar buiten toe lekt. Met name de Tivoli-zaal lekt 14 dB meer dan was voorzien. Dat betekent dat er in de Tivoli-zaal na 11 uur ‘s-avonds volgens milieu-wetgeving niet meer dan 91 dB geluid geproduceerd mag worden.

immissieoverzichtje

Klik op het plaatje voor een vergroting. Na 11 uur mag het geluidsniveau niet hoger zijn dan 40 dB aan de gevel van een woning. Op meetpunt 5 (steeg tussen Muziekpaleis en woonwinkelgebouw “Vlaamsche Toren”) bedraagt het geluidniveau maar liefst 54 dB.

Het Wijk-C Komitee had e.e.a. al in 2009 voorzien en daarover een brief gestuurd aan het bestuur van Tivoli.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.