Nieuwe bussen toch (weer) niet zo schoon

Uit een brief van staatssecretaris Mansveld aan de Tweede Kamer blijkt dat de metingen aan de uitlaat van de nieuwe stadsbussen zijn tegengevallen. Er werden wel minder stikstofoxiden(NOx) gemeten dan bij de oude bussen, maar de theoretische reductie van 80% is kennelijk lang niet gehaald. Hoeveel er precies gemeten is wordt door het Ministerie van I&M onder de pet gehouden, maar daarover loopt nu een WOB-verzoek.

Afbeelding 5De resultaten vielen kennelijk zó tegen dat er inmiddels nieuwe metingen uitgevoerd zijn aan de bussen met een andere afstelling van de automatische versnellingsbak. Om de resultaten daarvan boven water te krijgen zal vermoedelijk weer een nieuw WOB-verzoek moeten worden ingediend.

(WOB=Wet Openbaarheid Bestuur)

 

100 miljoen

Vorige week kwam het BRU nog met het bericht dat er op de nieuwe bus-concessie 100 miljoen euro bespaard is doordat nieuwe zogenaamd schone technieken goedkoper zijn geworden. Die meevaller blijkt nu alsnog een tegenvaller te zijn.

Dit bericht is geplaatst in Bussen. Bookmark de permalink.