“Safe, safe en nog eens safe”

Dat waren de bezwerende woorden tijdens een raadsinformatieavond van de projectleider bij de gemeente die de bouwplannen van de Bijenkorf door de Raad van State moet loodsen. Vlak voor de zomer moest de gemeenteraad overhaast zijn goedkeuring verlenen aan een gewijzigd bestemmingsplan. Er was, terecht, wat twijfel of de nieuwe plannen nu wel Raad van State-proof zouden zijn. Er werd nog gevraagd om een second opinion, maar daar was geen tijd voor. Het was immers al aan alle kanten dichtgetimmerd. Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemde uiteindelijk voor het gewijzigde plan.

Toch niet zo safe

De datum van de zitting bij de Raad van State op 4 november naderde en men werd wat zenuwachtig in het nieuwe stadskantoor. Zou het toch niet beter zijn als…. En ja, er wordt een aanpassing gemaakt op de eerder verleende omgevingsvergunning. Deze aangepaste vergunning werd op 31 oktober gepubliceerd.

Gokspel

Tijdens de zitting bij de Raad van State worden bij deze gang van zaken natuurlijk de nodige vragen gesteld. Zoals over welke vergunning gaat het nu. Volgens de advocaat van de gemeente was de eerste vergunning onvolkomen en was het noodzakelijk om een nieuwe te maken. Maar ondertussen werd de oude ook niet ingetrokken, want mocht de nieuwe niet voldoen dan kon er teruggevallen worden op de oude. Begrijpt u het nog ?
Als de Raad van State deze handelswijze niet gaat afstraffen kan de gemeente voortaan bij elk plan een dozijn vergunningen afgeven. Er is er misschien altijd wel één die goed is.

Dit bericht is geplaatst in Bijenkorf, Geen categorie. Bookmark de permalink.

2 Reacties op “Safe, safe en nog eens safe”

Reacties zijn gesloten.