Uitbreiding Bijenkorf opnieuw op lange baan

De Raad van State heeft, voorlopig, opnieuw een streep gehaald door de uitbreidingsplannen van de Bijenkorf. Eerder dit jaar legde de Raad van State al de bouwwerkzaamheden stil. In de zomer heeft de gemeenteraad daarop in alle haast een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. Dat is nu opnieuw gestrand.
Er zijn 2 bezwaarmakers, Corio als eigenaar van Hoog Catharijne en het Wijk C Komitee. Beide partijen hebben verschillende bezwaren. Corio is het vooral te doen om het aantal parkeerplaatsen. Voor het Wijk C Komitee gaat het vooral om het gebrek aan fietsparkeerplaatsen en verslechtering van de luchtkwaliteit.

Ruim 700 fietsparkeerplaatsen tekort

Iedereen weet dat het fietsparkeren rond de Bijenkorf een ramp is. Er zijn nu fietsparkeernormen van kracht, maar de gemeente heeft het aantal benodigde fietsparkeerplaatsen op een andere manier berekend dan men het aantal autoparkeerplaatsen heeft bepaald. Door dit meten met 2 maten wordt het door de gemeente(raad) toegestaan dat er ruim 700 fietsparkeerplaatsen te weinig worden gerealiseerd. Ook de Fietsersbond zou graag zien dat de gemeente zijn eigen voorschriften handhaaft.

13328287_635519176135854078

foto:ANP

 

Dit bericht is geplaatst in Bijenkorf, Geen categorie. Bookmark de permalink.