Bioscoop De Kade maatje te groot voor Wijk C

De stadsbioscoop De Kade, die gebouwd moet gaan worden tegen de parkeergarage Paardenveld, gaat 885 stoelen krijgen. Dat is net zoveel als bioscoop Rembrandt, 2 x zo groot als het Louis Hartlooper Complex en meer dan 5 keer zo groot als het Springhaver theater. Dat blijkt uit de inbreng van Jos Stelling op de Raadsinformatieavond van afgelopen dinsdag.
kade
Omwonenden zijn vooral bang voor geluidsoverlast van vertrekkende bezoekers (laat) in de avond. Zowel fietsers als auto’s zullen de bioscoop via de Kroonstraat verlaten. Gesuggereerd wordt dat dit “filmhuis” geen auto’s zal aantrekken. Volgens gegevens van het CROW kan dat makkelijk oplopen tot meer dan 200 auto bewegingen per avond.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.