Milieuzone: dweilen met kraan wijd open

1 januari gaat de milieuzone voor personen- en bestelwagens in. Bewoners en bezoekers met te oude (diesel) auto’s mogen Wijk C dan, met die auto, niet meer in. Dan zou je denken dat dat juist goed is voor de luchtkwaliteit, en dus de gezondheid, van de Wijk C-ers.

De milieuzone levert een, berekende, reductie aan stikstofdioxide op van 0,35 microgram per kubieke meter lucht in de drukste straat van Wijk C, de Jacobsstraat. De totale concentratie stikstofdioxide wordt in de Jacobsstraat berekend op ca 35 microgram, dus dat scheelt 1%.

Maar wat blijkt het geval. De uitbreiding van de Bijenkorf levert, door de toename van verkeer, volgens de gemeente een toename aan stikstofdioxide in de Jacobsstraat van 1,86 microgram. Zo blijkt de uitbreiding van de Bijenkorf dus ruim 5 maal meer vervuiling te geven dan de milieuwinst van de milieuzone oplevert.

Dat is als dweilen met de kraan helemaaaaal open.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.