Schikkingsvoorstel Bijenkorf loopt stuk bij gemeente

Eind vorig jaar heeft het Wijk C Komitee het initiatief genomen voor een schikkingsvoorstel om uit de impasse te komen bij de verbouwing van de Bijenkorf. Vervolgens zijn daarover met PMT, de eigenaar van het gebouw, gesprekken gevoerd. Voor het welslagen van een eventuele schikking is echter de medewerking van de gemeente noodzakelijk. Wethouder Jansen wenst, op advies van zijn juristen, daar niet aan mee te werken. De wethouder heeft zelfs niet eens gevraagd naar de inhoud van het schikkingsvoorstel. De gemeente wacht liever de procedure bij de Raad van State af. Een uitspraak, of tussenuitspraak, zal nog wel een paar maanden op zich laten wachten. Bij PMT rekent men er in ieder geval niet meer op dat er nog voor de bouwvakvakantie verder gebouwd kan worden. Met een eventuele schikking had er eerder zekerheid kunnen komen.

Dit bericht is geplaatst in Bijenkorf. Bookmark de permalink.

1 reactie op Schikkingsvoorstel Bijenkorf loopt stuk bij gemeente

 1. Herbert Boland schreef:

  Vragen:
  1. Wat behelsde de inhoud van de schikking dan?
  2. Is bij Corio ook bereidheid gepolst?
  3. Hoe verhoudt zich dit tot de lopende beroepsprocedure?
  Benieuwd naar jullie antwoorden.

Reacties zijn gesloten.