Geheime expertmeeting over bioscoop De Kade

Vanavond, 26 augustus, vindt er een geheime expertmeeting plaats over het plan voor een bioscoop (“De Kade”) op het Paardenveld. De avond is alleen toegankelijk voor gemeenteraadsleden en een aantal genodigden. Viavia zijn wij in bezit gekomen van het programma van deze avond. Het blijkt dat tegenstanders van het plan niet aan het woord gelaten worden en ook niet als toehoorder zijn uitgenodigd. Het programma ziet er als volgt uit (klik voor vergroting):

programmaRIAKade

Onder de “experts” worden verschillende belanghebbenden opgevoerd. En onder de belanghebbenden wordt de ex-directeur van het VVV opgevoerd als bewoner van Wijk C. Deze man woont echter aan de Weerdsingel vlakbij de Monicabrug, dat ligt dus buiten Wijk C. Het is natuurlijk pure misleiding van de gemeenteraad om deze man zo op te voeren.
De Wijkraad Binnenstad, buurtgroep Wijk C West, het Wijk C Komitee of “echte” wijk C bewoners zijn of worden niet uitgenodigd, laat staan aan het woord gelaten. Ook andere critici, waaronder Jos Stelling, en onderzoekers van de Universiteit Utrecht die grote vraagtekens hebben gezet bij de “noodzaak” van dit project, worden niet aan het woord gelaten.

En dan heet het dat het doel van de bijeenkomst is om in een besloten achterkamer een “volledig beeld” te krijgen ter voorbereiding op de besluitvorming door de gemeenteraad.
Dit is dan de transparantie die een stadsbestuur, gedomineerd door D66 en Groenlinks, zo hoog in het vaandel heeft staan.

Dit bericht is geplaatst in Bioscoop De Kade. Bookmark de permalink.