Blauwe dieseldampen boven Jacobskerkhof

Om een schaftkeet op het Jacobskerkhof warm te houden blaast een diesel aggregaat blauwe walmen uit. In de binnenstad geldt een milieuzone voor oude diesel personenwagens. Voor dit soort apparaten, die misschien wel 100 keer zoveel vuil spuiten als een oude dieselauto, geldt geen milieuzone. Het bedrijf dat hiervoor verantwoordelijk is haalde eerder op onverantwoorde wijze asbest buizen uit de grond in de Jacobsstraat.

dscn0140

De afdeling VergunningenToezichtHandhaving van de gemeente is op de hoogte en zijn gaan kijken. Hun reactie was dat ze niemand ter plaatse hebben aangetroffen. Als het goed is heeft het bedrijf een vergunning aangevraagd voor inname openbare grond. Het bedrijf voert werkzaamheden uit op het Vredenburg.
Update: de afdeling VTH meldt dat ze niets kunnen doen omdat het gewoon is toegestaan.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.