Asfalt in plaats van bomen

Inmiddels 3 jaar geleden besloot Groenlinks wethouder Lot van Hooijdonk om meer dan 10 bomen te kappen vanwege de herinrichting van de Jacobsstraat. Zeven van deze bomen stonden in het begin van de Jacobsstraat. Volgens de wethouder zou er anders te weinig ruimte overblijven voor een fietspad, trottoir en straatverlichting.

En wat is nu het resultaat:
een nutteloze strook asfalt waar eigenlijk niemand gebruik van mag maken.

asfaltstrook

Deze nutteloze strook asfalt ligt aan de oostkant van de Jacobsstraat en heeft een breedte van minimaal 70 cm. Als de wegas 70 cm verschoven zou zijn dan hadden er 7 bomen (aan de westkant) gewoon kunnen blijven staan, precies zoals het Wijk C Komitee had voorgesteld.
Maar ook een Groenlinks wethouder laat zich liever een oor aannaaien door haar ambtenaren en koos voor asfalt in plaats van bomen.

Dit bericht is geplaatst in Jacobsstraat. Bookmark de permalink.