Omwonenden naar rechter om basdreunen

Het wijk C Komitee gaat voor de omwonenden bij de rechtbank een voorlopige voorziening aanvragen vanwege aanhoudende basdreunen afkomstig van café Stathe aan de Rozenstraat. Net voor Kerst heeft de gemeente 2 verzoeken om handhaving vanwege geluidsoverlast afgewezen.
Het lijkt er sterk sterk op dat Stathe dat afwijzen van deze handhavingsverzoeken aan het vieren is door nu extra veel herrie te maken, zo hebben verschillende bewoners ons (onafhankelijk van elkaar) laten weten.

Uit de stukken blijkt echter dat de gemeente zich baseert op een verouderd akoestisch rapport. Bovendien doet de gemeente net als of ze niet weten dat er tegen de achterzaal van het café, waar regelmatig DJ’s tot 4 uur s’nachts optreden, ook mensen wonen terwijl dit duidelijk in het handhavingsverzoek staat vermeld.

 

Dit bericht is geplaatst in Horeca. Bookmark de permalink.

1 reactie op Omwonenden naar rechter om basdreunen

 1. Bezorgde bewoner schreef:

  Word tijd dat handhaving ingrijpt : een aantal , niet aan Stahte aangekondigde metingen doet. Op de juiste plek(ken) en tijden.
  En dan openbaar komt met de cijfers.
  Ook is binnen een juiste meting nodig ivm controle limiter. Er lijkt gesjoemeld te worden.
  Heeft tijden geduurd eer er een verplichte limiter kwam.

  Helaas lijkt de gemeente , en Stathe, een onbetrouwbare partij….Zo word de gang naar de rechter noodzakelijk.

Reacties zijn gesloten.