Handhavingsverzoek geluidsoverlast bouwwerkzaamheden politiebureau

De gevel van het politiebureau aan het Paardenveld wordt aangepakt. Daarbij worden wettelijke geluidsnormen met voeten getreden.
Omdat de werkzaamheden langer dan 50 dagen duren mag er volgens Bouwbesluit aan de gevels van woningen in de buurt niet meer dan 60 dBA gemeten worden. Nu wordt er al 74 dBA gemeten, een overschrijding van 14 dBA. De werkzaamheden komen steeds dichterbij. Naar verwachting zal er uiteindelijk meer dan 80 dBA gemeten kunnen worden, een overschrijding van tenminste 20 dBA.

In speciale gevallen kunnen er door de gemeente ontheffingen verleend worden. De gemeente beoordeelt dan of er niet andere technieken beschikbaar zijn die minder geluidsoverlast geven. Voor zover bekend is een dergelijke ontheffing niet aangevraagd of verleend.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.