Voorspelling over lawaaïgste stad is uitgekomen

Het was onlangs in het nieuws. Utrecht is de lawaaïgste stad van het land. En dat is precies wat het Wijk C Komitee in 2009 in een zienswijze heeft voorspeld. Gemeente Utrecht toonde, ook toen al, te weinig ambitie om dat te voorkomen.

Tevens signaleerde het wijk C Komitee in 2009 al dat er in het Actieplan Geluid alleen aandacht is voor geluid van wegverkeer, spoorverkeer en industrie. Dit terwijl de Europese Richtlijn onder omgevingsgeluid verstaat alle geluid dat wordt veroorzaakt door menselijke aktiviteit. Daarom zou de gemeente bijvoorbeeld ook onderzoek moeten doen naar horecalawaai, bladblazerlawaai, veegwagenlawaai, bouwlawaai en lawaai van evenementen. Maar dat hebben ze in de afgelopen 10 jaar nagelaten, sterker nog, het aantal horeca-, bouw- en evenementenvergunningen is alleen maar toegenomen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.