Zonnepanelen in Wijk C

Als ik ‘s ochtends wakker word op een zonnige dag dan zie ik vanuit mijn slaapkamer de zon reflecteren op de dakpannen en daar word ik blij van. Tegelijkertijd vraag ik me wel eens af hoeveel energie de daken in mijn straat wel niet zouden kunnen opwekken. Er zijn veel bewoners van sociale huurwoningen in Wijk C en die hebben vaak niet het geld om zelf in zonnepanelen te investeren. En als ze dat wel hebben moeten ze toestemming vragen van de verhuurder om ze te mogen plaatsen.

Deze zomer las ik in een persbericht van Greenchoice over zonne-energie voor sociale huurwoningen. Greenchoice werkt samen met het bedrijf Delen Duurzame Energie om, door het plaatsen van zonnepanelen, de energiekosten van sociale huurders te verlagen. Ik klom meteen in de telefoon omdat ik ook zoiets wilde voor Wijk C. Ik kwam met Guus van Delen Duurzame Energie in contact en hij was meteen enthousiast.

Toen ben ik maar in mijn eentje gaan flyeren in de hoop dat mijn medewijkbewoners net zo enthousiast zouden zijn als ik. Maar er waren toch wel wat mensen die niet direct stonden te springen. “Wie ben jij dan wel” wilden ze weten en “nee, ik wil mij niet zomaar aanmelden”.

Gelukkig was er ook een heel nieuwsgierige wijkbewoner die via het Volksbuurtmuseum mijn telefoonnummer wist te achterhalen. Later kwam ze bij me langs en heb ik één en ander uitgelegd. Toen kwam ze met tips voor de flyer en dat ik even met Ben van het Wijk C Komitee moest overleggen.

Nu ik met het Wijk C Komitee heb overlegd en een paar medestanders heb gevonden kan ik met een gerust hart zeggen dat het niet meer alleen mijn initiatief is, maar een echt bewonersinitiatief. De mailtjes van geïnteresseerden stromen nu nog langzaam binnen en de plannen worden steeds concreter:

-Sinds de start eind augustus hebben er 30 belangstellenden zich aangemeld.

-Er worden constructieve gesprekken met de gemeente gevoerd.

-In Houten is een soortgelijk initiatief gestart en daar zijn ze al een stuk verder (https://www.greenchoice.nl/d2e-houten/).

De kans dat dit initiatief slaagt neemt toe als we met velen zijn. Daarom willen we minimaal 90 wijkbewoners bereiken die we kunnen uitnodigen voor een informatiebijeenkomst.

Dus: als u zich nog niet heeft aangemeld mail dan uw naam, e-mail, adres naar WijkC.initiatief@gmail.com en vermeld daarbij of u huurder, eigenaar of verhuurder van de woning bent.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.