Verkoop sociale huurwoningen ècht stop gezet

Afgelopen zomer heeft de gemeenteraad besloten dat het aandeel sociale huurwoningen per wijk gelijk getrokken moet worden. Het streven is om daarmee in de hele stad 35% sociale huurwoningen te hebben. In de binnenstad is dat percentage nu ongeveer de helft. Dat komt vooral doordat er de laatste jaren veel sociale huurwoningen verkocht zijn of verhuurd worden boven de huurgrens van € 720.
Ondanks het besluit van de gemeenteraad, om in wijken met te weinig sociale huurwoningen de verkoop te verbieden, ging de verkoop van deze woningen in bijvoorbeeld de Binnenstad, Oost en West gewoon door. Zo ook in Wijk C.
Bewoners van Oudwijk stelden een petitie op die begin oktober aan Mitros is aangeboden in aanwezigheid van wethouder Kees Diepenveen. Mitros gaf meteen gehoor aan de petitie door de toezegging de verkoop van sociale huurwoningen in Oost stop te zetten.
Mitros trof ook voorbereidingen om Bergstraat 8 in wijk C te gaan verkopen. Deze woning maakt onderdeel uit van de zogenaamde bruidsschat van Mitros, dat zijn oude woningen die ca 35 jaar geleden nog eigendom waren van de gemeente Utrecht. Mitros mocht deze woningen, tot op heden, gewoon verkopen.
Omwonenden en het Wijk C-Komitee stelde hiervan Pepijn Zwanenberg, raadslid voor GroenLinks, op de hoogte. Wat later kregen omwonenden te horen dat ook deze woning weer op korte termijn verhuurd zal gaan worden.
Inmiddels heeft Bergstraat 8 op Woningnet gestaan met een huurprijs van €720,45. Dat is net onder de huurgrens waarbij nog huurtoeslag mogelijk is. Voordat de woning weer verhuurd wordt zal de woning nog worden voorzien van centrale verwarming en dubbel glas.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.