Chinese toestanden in wijk C

foto: HUA

In 1939 is deze foto gemaakt. Het laat de Jacobsstraat zien die nog in aanleg is, dwars door het Oranjepark. Maar er staan nog een aantal huizen in de weg. De Jacobsstraat ligt er al, zowel voor de huizen als achter de huizen. We zien dit soort foto’s nog wel eens uit China, maar dit was gewoon in Utrecht.

Uit een krantenbericht in het Utrechts Nieuwsblad van 29 april 1939 blijkt dat de eigenaar van de panden een bakker is. Hij wilde zich niet laten uitkopen omdat zijn klanten in
Wijk C wonen. Uiteindelijk biedt de gemeente hem een stuk bouwgrond in de buurt aan plus een bedrag van 21.000 gulden. Zo kon de bakker zijn klanten blijven bedienen.
Toch zal de aanleg van de Jacobsstraat flinke vertraging moeten hebben opgelopen. Aan beide zijden van de panden was de Jacobsstraat inmiddels al helemaal klaar. En er lag zelfs al een brug over de singel.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Jacobsstraat. Bookmark de permalink.