College terug gefloten door rechter

Het Wijk C-Komitee en de Utrechtse Bomenstichting hadden allebei bezwaar aangetekend tegen verlenging van de tijdelijke horecavergunning voor Roost in het Park Paardenveld over het afgelopen zomerseizoen 2019. De gemeente heeft gemeend de bezwaren te kunnen omzeilen door zowel het Wijk C-Komitee als de Utrechtse Bomenstichting niet ontvankelijk te verklaren. Dit houdt namelijk in dat de gemeente niet hoeft in te gaan op de argumenten in de bezwaren.

Beide organisaties gingen in beroep bij de rechtbank tegen deze niet ontvankelijk verklaring van de gemeente. Wat betreft het Wijk C-Komitee is het nog niet gelukt deze verklaring terug te draaien. De Utrechtse Bomenstichting is van de week echter door de rechter in het gelijk gesteld: de niet ontvankelijkheid is door de rechtbank als niet terecht beoordeeld. De gemeente moet nu binnen 6 weken in gaan op de bezwaren die door de Utrechtse Bomenstichting tegen de vergunning voor Roost waren ingebracht. De rechter kan zich voorstellen dat het argument dat Roost een nadelige uitstraling op de kwaliteit van het park heeft steekhoudend kan zijn.

Dat het college niet helemaal blind is voor het belang van een mooi park blijkt uit de beantwoording van vragen over een eventuele fietsbrug over de singel die in het park uitkomt. Het college achtte deze niet gewenst omdat hierdoor het park te zeer zou worden aangetast. De vraag is dan ook waarom het college dan de aanwezigheid van Roost dan wel wil continueren. Spelen hier andere argumenten een rol?

Dit bericht is geplaatst in Park Paardenveld. Bookmark de permalink.